Endringer i gjeldsordningsloven 2024 – Hva betyr det for deg?

Gjeldsordningsloven 2024 er nå vedtatt av Stortinget, og det betyr viktige forbedringer for personer med alvorlige gjeldsproblemer. Endringene er laget for å forenkle prosessen, tilby bedre støtte til barnefamilier og gi raskere tilgang til gjeldsforhandlinger. Her er de viktigste endringene, og hva de betyr for deg.

1. Forenklet gjeldsforhandling – Enklere vei til løsning

Lovendring-image

Med de nye vedtatte endringene kan du nå søke direkte hos namsmannen uten å måtte forsøke en utenrettslig løsning først. Dette vil gjøre det raskere å starte gjeldsforhandlinger, slik at du kan få kontroll over gjelden din raskere.

2. Kortere gjeldsordningsperiode ved særlige forhold

Endringene i gjeldsordningsloven åpner for at personer med spesielt krevende sosiale forhold, som alvorlige helseproblemer, kan få en kortere gjeldsordningsperiode enn de vanlige fem årene. Dette gir raskere økonomisk frihet for de som står overfor de største utfordringene.

3. Bedre oppfølging fra NAV

Det er også vedtatt at NAV skal tilby økt økonomisk rådgivning og sosialfaglig oppfølging for de som trenger det mest, spesielt barnefamilier. Dette vil bidra til at flere klarer å gjennomføre gjeldsordningen og komme styrket ut av den.

4. Bedre vilkår for barnefamilier

Barnefamilier vil også få økt økonomisk støtte. Endringene inkluderer økt barnetillegg i livsoppholdssatsene og en egen ungdomssats for de eldste barna. Dette vil gjøre det lettere for familier å opprettholde et verdig liv under gjeldsordning.

5. Opphevelse av 2-årsregelen

En annen viktig endring er opphevelsen av den såkalte 2-årsregelen, som tidligere tillot kreditorene å tilsidesette en gjeldsordning i opptil to år etter at den var avsluttet. Nå gir endringene større sikkerhet for de som har gjennomført en gjeldsordning.

Hvordan kan disse endringene påvirke deg?

De vedtatte endringene i gjeldsordningsloven gjør det enklere og raskere for deg å få hjelp dersom du har økonomiske utfordringer. Det gir også bedre støtte til barnefamilier, og gjør prosessen mer tilgjengelig for alle.

Hos Debitnor.no er vi klare til å bistå deg på veien mot økonomisk frihet. Har du spørsmål om hvordan de nye endringene i gjeldsordningsloven kan påvirke din situasjon? Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat – vi er her for å hjelpe deg!

For å kontakte oss, fyll gjerne ut vårt vurderingsskjema, eller ring oss på 40061111 for en gratis vurdering av din sak per telefon.

Kilde: https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Vedtak/Beslutninger/Lovvedtak/2023-2024/vedtak-202324-088/

2 thoughts on “Endringer i gjeldsordningsloven 2024 – Hva betyr det for deg?

  1. Punkt 5. gjelder den også for dem som nylig er ferdig med 5 års gjeldsordning? Æ trur det står 3 år etter at den er avsluttet i kontrakten min.

    1. Hei Patrick. 3 års karenstid etter ferdig gjeldsordning må være en feil. Hvis du har gjeldsordningsavtalen liggende, så send den gjerne til meg. Jeg har aldri hørt om en karenstid lengre enn to år. Ideen i den nye endrede loven er at en gjeldsordning skal være endelig avsluttet etter 5 år. Det nye loven er vedtatt, men ennå ikke trådt i kraft. Antagelig vil det skje fra 01.01.2025, men jeg har ennå ikke fått dette verifisert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *