Har du fått avslag fra Namsfogden på søknad om offentlig gjeldsordning – hva gjør du da?

Når Namsfogden har behandlet din søknad om offentlig gjeldsordning skal du alltid få et skriftlig svar tilbake. Saksbehandlingstiden er ofte lang hos de forskjellige namsmyndigheter og varierer fra noen måneder til over ett år.

Avslag i tekst

Dersom du får avslag skal avslaget være begrunnet med årsaken til avslaget. Du har da en måneds ankefrist til Tingretten fra den dato du mottok avslaget, og ofte kan det være smart å anke til Tingretten fordi saken da vil vurderes på nytt av jurister.

Dersom du har søkt for tidlig om offentlig gjeldsordning, og din gjeld ikke er «gammel nok», så kan det lønne seg å godta avslaget og vente 1-2 år og deretter sende inn en helt ny søknad. Rettspraksis beskriver at minst 50% av din gjeld må være eldre enn to år, men dersom dette kravet er oppfylt samtidig som omtrent all gjeld ikke er eldre enn 3 år, så kan du allikevel få avslag.

Kontakt gjerne Debitnor AS for en gratis vurdering over telefon etter at du har sendt inn et vurderingsskjema fra våre nettsider.

4 thoughts on “Har du fått avslag fra Namsfogden på søknad om offentlig gjeldsordning – hva gjør du da?

  1. Nå vet jeg ikke lenger hva jeg skal foreta meg. Jeg blir trukket 11500.- kr PR mnd. Av Namsmannen. Jeg sitter jo i rullestol etter en gammel feibehandling på sykehuset. Pga. Så store trekk har jeg ikke lenger råd til å kjøpe mat, betale strøm, renter, eiendomsskatt osv. Jeg bor alene så det er bare en innkomst. I tillegg har jeg også diabetes så jeg er egentlig avhengig av å kunne spise til faste tider. Siden situasjonen nå er prekær må jeg få adgang til litt mindre trekk selvom jeg vet det kan være vanskelig.

  2. Hei. Mann 50 år. Har hatt gjeldsordning for 10 år siden og da ble den avsluttet av retten etter at de mente det ikke var betalt inn nok. ( har en email fra namsmannen på noen linjer der «hun» mener jeg bør søke på ny) jeg lånte penger av familie og betalte ut rest kravet da. Havnet så i ett ustabilt forhold hvor det ble slutt etterhvert og hus , bil etc gikk på tvangssalg( tidligere samboer bodde da i huset uten å betale). Nå etter mange år ( 8) har gjelden blitt over 2 millioner(!) og jeg fikk avslag i 2023 på gjeldsordning. Spørsmålet mitt er … hva kan jeg gjøre? Er alenefar for en jente på 9 år.

    Mvh.

    1. Hei. Det er fullt mulig med gjeldsordning for 2.gang, noe som har stått i gjeldsordningsloven helt siden 2002. Jeg har personlig bistått over 30 personer til gjeldsordning for 2,gang. Man må argumentere riktig og og også vite litt om liknende saker i Lovdata. Som regel vil Namsfogden alltid gi avslag, men da er det viktig å anke saken til Tingretten og noen ganger til Lagmannsretten. Du bør fylle ut et vurderingsskjema på våre nettsider https://debitnor.no/vurderingsskjema/ og så ringe meg på 4006 1111 for en vurdering av din sak, og da kan jeg også gi deg et tilbud på hva det vil koste å få vår hjelp. Hører gjerne fra deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *