Har du fått avslag fra Namsfogden på søknad om offentlig gjeldsordning – hva gjør du da?

Når Namsfogden har behandlet din søknad om offentlig gjeldsordning skal du alltid få et skriftlig svar tilbake. Saksbehandlingstiden er ofte lang hos de forskjellige namsmyndigheter og varierer fra noen måneder til over ett år.

Avslag i tekst

Dersom du får avslag skal avslaget være begrunnet med årsaken til avslaget. Du har da en måneds ankefrist til Tingretten fra den dato du mottok avslaget, og ofte kan det være smart å anke til Tingretten fordi saken da vil vurderes på nytt av jurister.

Dersom du har søkt for tidlig om offentlig gjeldsordning, og din gjeld ikke er «gammel nok», så kan det lønne seg å godta avslaget og vente 1-2 år og deretter sende inn en helt ny søknad. Rettspraksis beskriver at minst 50% av din gjeld må være eldre enn to år, men dersom dette kravet er oppfylt samtidig som omtrent all gjeld ikke er eldre enn 3 år, så kan du allikevel få avslag.

Kontakt gjerne Debitnor AS for en gratis vurdering over telefon etter at du har sendt inn et vurderingsskjema fra våre nettsider.

2 thoughts on “Har du fått avslag fra Namsfogden på søknad om offentlig gjeldsordning – hva gjør du da?

  1. Nå vet jeg ikke lenger hva jeg skal foreta meg. Jeg blir trukket 11500.- kr PR mnd. Av Namsmannen. Jeg sitter jo i rullestol etter en gammel feibehandling på sykehuset. Pga. Så store trekk har jeg ikke lenger råd til å kjøpe mat, betale strøm, renter, eiendomsskatt osv. Jeg bor alene så det er bare en innkomst. I tillegg har jeg også diabetes så jeg er egentlig avhengig av å kunne spise til faste tider. Siden situasjonen nå er prekær må jeg få adgang til litt mindre trekk selvom jeg vet det kan være vanskelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *